26 грудня 2023

У Харкові Вифлеємський вогонь зустріли православний і католицький архієреї

У Навечір’я свята Різдва Христового, 24 грудня 2023 року, харківський осередок всеукраїнської скаутської організації «Пласт» передав Вифлеємський вогонь миру для представників православного, католицького і протестантського духовенства Слобожанщини.

Урочиста церемонія відбулася в Іоано-Богословському храмі Православної Церкви України в місті-герої Харкові. Вогонь приймали архієреї: керуючий Харківською єпархією ПЦУ архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан та єпископ-ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ владика Павло Гончарук.

З привітальним словом до «пластунів» звернувся настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак. Владика Митрофан роздав діткам солодкі подарунки. Для українських скаутів було влаштовано екскурсією храмовим подвір’ям.

Поширення символічного Вифлеємського вогню миру напередодні Різдва є всесвітньою скаутською ініціативою, котра налічує вже понад три десятиліття. Учасники «Пласту» роздають вогонь в Україні з 1990-х років. Акція покликана підтримувати в людях надію на перемогу сил світла, свідчити про цінність миру і взаємної підтримки, надихати на жертовне служіння ближнім.

 
 

Рекомендуємо відвідати