27 грудня 2023

У Харкові вперше відсвяткували Різдво Христове за новим стилем

25 грудня 2023 року в місті-герої України Харкові відбулася урочиста архієрейська літургія з нагоди свята Різдва Христового, котре вперше офіційно відзначалося помісною Православною Церквою України за новоюліанським календарем.

Святкове богослужіння у храмі на честь святого апостола і євангеліста Іоана Богослова очолив архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан. Йому співслужили настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак, військові капелани протоієрей Геннадій Рохманійко, протоієрей Ігор Бігун, протоієрей Дмитро Шаповалов, ієрей Олександр Чекановський, ієрей Олег Левицький, ієрей Євген Стріляний, а також диякон Олег Назаренко.

Правлячий архієрей Харківської єпархії виголосив Різдвяне послання Предстоятеля ПЦУ Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Різдвяне послання архієпископа Митрофана прочитав настоятель Іоано-Богословського храму.

На службі молилися керівники області та міста, командири військових підрозділів, начальник ГУНП в Харківській області генерал поліції 3-го рангу Володимир Тимошко. З різдвяними привітаннями до присутніх звернулися начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, міський голова Харкова Ігор Терехов, народна депутатка України Марія Мезенцева, депутат Харківської обласної ради Олександр Скорик.

Владика Митрофан подякував представникам влади та військовим за участь у богослужінні та запевнив у своїх молитвах за Україну та перемогу над ворогом. Парафіяни і хор заспівали колядки, після чого відбулися святкові виступи учасників всеукраїнської скаутської організації «Пласт» та фольклорного гурту «Муравський шлях».

 
 

Рекомендуємо відвідати