27 квітня 2024

Владика Митрфан освятив пам'ятний знак у передмісті Золочева

У передмісті Золочева відбулася урочисто-траурна церемонія у ході якої відкрили пам’ятний знак Героям 1-го батальйону 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, які 22 квітня 2022 року під час контрнаступу на селище Козача Лопань поклали свої життя на вівтар рідної землі.
 
Захід відбувся за участі Високопреосвященнішого архієпископа Харківського і Слобожанського Митрофанана, начальника Золочівської селищної військової адміністрації Віктора Коваленка, заступника командувача сухопутних військ України генерал-майора Олександра Нестеренка, керівників наступальної операції,  побратимів та рідні загиблих.
 
Почалась церемонія хвилиною мовчання, щоб віддати шану загиблим за свободу та незалежність України. Після Владика Митрофан провів панихиду за спокій душ полеглих захисників та освятив пам’ятний знак. Завершелись урочистості покладанням квітів.
 
Пам’ятний знак виготовлено і встановлено за кошти благодійників. Фінансову підтримку надали сільгоспвиробники, підприємці громади, працівники Золочівської селищної ради.
 
Це дуже знаменна подія, тому що ми повинні пам’ятати всіх тих, хто віддав найцінніше — своє життя. Життя за свободу та незалежність нашої України.
 
Слава Героям України!
 
 

Рекомендуємо відвідати