4 травня 2024

Архієпископ Митрофан привітав ХНУПС із ювілеєм

4 травня 2024 року виповнюється 20 років від моменту створення Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба – провідного вишу України з підготовки військових пілотів, фахівців протиповітряної оборони та інших надважливих спеціальностей.

З нагоди ювілею навчальний заклад привітав архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан.

«Щиро вітаю командний офіцерський і викладацький склад ХНУПС, курсантів і всіх працівників університету з 20-річним ювілеєм. Вважаю, що найбільшою нагородою кожному з вас є те, що випускники вишу своїми героїчними діями під час оборони України від російського агресора багаторазово засвідчили якість отриманої освіти та здобуті тут високі стандарти патріотичного виховання», - зауважив владика.

Архієрей наголосив на багаторічній плідній співпраці університету та Харківської єпархії ПЦУ. «Наразі двоє наших кліриків здійснюють капеланське служіння в ХНУПС. Я радію тому, що командування добре розуміє потребу пастирської присутності в університеті та духовної опіки особового складу. Від цього виграє в першу чергу Україна, бо світогляд чинних і майбутніх офіцерів формується на міцному фундаменті євангельських моральних цінностей і традицій українського народу», - пояснив він.

Архієпископ Митрофан побажав університету нових звершень, а всім працівникам освітнього закладу – міцного здоров’я, перемоги Збройних Сил у визвольній війні супроти північного ворога та повернення підрозділів і факультетів до місця постійної дислокації – міста-героя України Харкова.

 
 

Рекомендуємо відвідати