3 липня 2024

У Ковʼягах вшанували памʼять святителя Іоана Шанхайського

2 липня 2024 року, у день пам'яті святителя Іоанна Шанхайського і Сан-Франциського, Високопреосвященніший Митрофан, архієпископ Харківський і Слобожанський, очолив Божественну Літургію у Ковʼягівському Свято-Миколаївському монастирі.
 
Його Високопреосвященству співслужили намісник монастиря ігумен Феодосій (Ганзій), благочинні єпархіальних округів та духовенство Харківської єпархії.
 
За літургією молилися віруючі, серед яких були ктитори монастиря Олександр та Олена Скорики.
 
Піснеспіви Божественної літургії виконував хор під керівництвом Катерини Шаповалової. Під час служби лунали прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, за воїнів-захисників України, за перемогу правди й справедливий мир, одужання поранених, порятунок полонених воїнів і мирних жителів.
 
Після богослужіння Високопреосвященніший Митрофан відзначив подячними Архієрейськими грамотами віруючих, які своїми жертовними трудами сприяють збереженню духовної спадщини та служінню Церкви, а саме: Оксану Коваленко, Сергія Тижненко, Галину Панченко.
 
Святкове богослужіння об'єднало духовенство, монашество та віруючих Слобожанського краю, які в єдності серця і молитви вознесли подяку Господу за заступництво святителя Іоанна. Проповідь Архіпастиря надихнула всіх присутніх наслідувати приклад жертовного служіння святого і віддано нести свій хрест у непрості часи випробувань.
 
Завершилося святкове богослужіння традиційним многоліттям, яке засвідчило нерозривний зв'язок вірних Харківської єпархії з великою духовною спадщиною святителя Іоанна Шанхайського.
 
 

Рекомендуємо відвідати