22 вересня 2013

Владика Митрофан, єпископ Харківський та Богодухівський, відвідав Полтавську єпархію

 

21 вересня, в день свята Різдва Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, Святійший Патріарх Філарет у селі Горбанівка Полтавського району звершив чин освячення храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці та Божествену Літургію.

Святійшому Патріарху співслужили: архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір; єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан; настоятель храму протоієрей Василь Патрош та духовенство єпархії. За богослужінням молилися: Полтавський міський голова Мамай Олександр Федорович; Горбанівський сільський голова Петренко Валерій Григорович, благодійники, будівничі, парафіяни та жителі села Горбанівки.

На Малому вході Предстоятель нагородив настоятеля храму протоієрея Василя Патроша правом носіння палиці.

В кінці Літургії Патріарх виголосив проповідь, в якій розкрив змістовно значення свята Різдва Пресвятої Богородиці.

За заслуги у будівництві храму, Патріарх Філарет нагородив благодійників і меценатів храму: орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого I-го ступеня посмертно – Матієшина Івана Семеновича; орденом Святої великомучениці Варвари – Матієшин Валентину Василівну; орденом Святого Миколая Чудотворця – Часовського Андрія Васильовича.

Окрасою богослужінням став спів студентів Київської православної богословської академії під керівництвом священика Петра Бойка.

У своєму слові Патріарху, архієпископ Федір подякував Його Святості за візит у Полтавську єпархію та побажав Предстоятелю здоров’я і благословенних літ.

Після богослужіння Патріарх Філарет відслужив літію за упокоєння душі раба Божого Івана. Матієшин Іван Семенович був головним ктитором новозбудованої святині, біля якої й отримав свій вічний спочинок.

На цьому візит Предстоятеля Київського Патріархату в Полтавську єпархію завершився і ввечері Святійший Владика повернувся до столиці.

За матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати