16 жовтня 2013

Святійший Патріарх Філарет відвідав Рівненську єпархію

14 жовтня Православна Церква відзначає свято Покрова Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії.

У Рівному свято Покрови Пресвятої Богородиці відзначається з особливим піднесенням, адже на Її честь зведений величний кафедральний собор, куди на це свято стікаються тисячі рівнян, щоб вшанувати Матір всього людства – Пресвяту Діву Богородицю та піднести подячні молитви.

14 жовтня 2013 року, в день свята Покрови Пресвятої Богородиці, у Свято-Покровському кафедральному соборі урочисте богослужіння очолив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Перед початком богослужіння Патріарха на паперті собору зустріли діти з недільної школи, котрі привітали Святійшого Владику віршованими словами, а жінки з «Союзу українок» вручили Предстоятелю хліб та сіль.

Під час Божественої літургії Його Святості співслужили: архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, секретар єпархії прот. Сергій Лучанін, старший священик собору прот. Роман Довбета, обласний благочинний прот. В'ячеслав Грицак, Рівненський міський благочинний прот. Леонід Поліщук, духівник єпархії прот. Іоан Пилипчук, намісник Свято-Георгіївського чоловічого монастиря на Козацьких Могилах ігумен Софроній (Бордюк), клірики Свято-Покровського і Свято-Воскресенського кафедральних соборів обласного центру та запрошене духовенство.

Помолитись за Патріаршою літургією до храму прибула велика кількість вірян, так що величний собор не міг вмістити всіх охочих, тому велика кількість вірних молилася у нижньому храмі та просто неба, слухаючи богослужіння через звукопідсилюючі засоби.

По завершенні літургії відбувся хресний хід навколо храму, який завершився на соборній паперті читанням святкового Євангелія. Архієпископ Іларіон від імені кліру та всіх рівнян виголосив Святійшому Патріарху Філарету подячне слово за візит та святительські молитви і підніс Першосвятителю просфору та букет квітів.

Більше читати тут

 
 

Рекомендуємо відвідати