29 листопада 2013

Єпископ Митрофан співслужив Патріарху Філарету в Полтаві

27-28 листопада з нагоди дня пам’яті преподобного Паїсія Величковського відбувся візит Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета до Полтавської єпархії.  

На запрошення архієпископа Полтавського  і Кременчуцького Федора участь у святкуванні прийняв керуючий Харківською єпархією, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

27 листопада об 11 годині у Краєзнавчому музеї ім. В. Кричевського  пройшла Урочиста академія, присвячена 1025-літтю Хрещення Київської Руси-України та 150-літтю започаткування часопису «Полтавські Єпархіальні Відомості». Захід відкрив архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір. З повчальним словом до гостей звернувся  Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Свої доповіді представили протоієрей Миколай Храпач, Т.П. Пустовіт та інші. Після офіційної частини розпочався святковий концерт, на якому виступили хорова капела «Калина», а також капела бандуристів Полтавського музичного училища ім. М.В. Лисенка.

Того ж дня о 17 годині у Свято-Успенському кафедральному соборі м. Полтави Святійший Патріарх очолив вечірнє богослужіння.

28 листопада о 9 годині Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив Божественну Літургію у Свято-Успенському кафедральному соборі. Його Святості співслужили: митрополит Переяслав-Хмельницький Епіфаній, митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Кіровоградський і Голованівський Марк, єпископ Валуйський Петро, єпископ Дніпропетровський і Криворізький Симеон, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан. Після завершення Святійший Патріарх  вручив дипломи лауреатам премії преподобного Паїсія Величковського. Ними стали: протоієрей Миколай Храпач, Дмитро Власович Степовик - відомий український мистецтвознавець, доктор богословських наук, професор, викладач Київської православної богословської академії, Кім Григорович Скалацький - історик мистецтвознавства, Петро Михайлович Кралюк - перший проректор з навчально-виховної та наукової роботи Національного університету "Острозька академія" та ін.

orthodox.pl.ua

 
 

Рекомендуємо відвідати