25 липня 2012

Через політику Патріарх Кирил не зустрінеться з Януковичем

Патріарх РПЦ Кирил (Гундяєв), який приїде до Києва на святкування 1024-ої річниці хрещення Русі-України, не зустрінеться із Віктором Януковичем.

Про це пише газета «Сегодня». Президент нині перебуває на відпочинку у Криму. 24 липня він прилітав до Києва на похорон Ступки і того ж дня повернувя назад на півострів. Не буде Януковича у столиці й під час святкування 1024-річчя хрещення Русі.

Як нагадує видання, минулого року Президент теж відпочивав в Криму, і Патріарх до нього особисто літав на зустріч. Цього разу такого пункту у програмі перебування Предстоятеля РПЦ не передбачено.

"Цього року традиційна липнева зустріч Януковича з Кирилом навряд чи відбудеться, і справа тут не в особистих відносинах церковного лідера з політичним, а у відносинах між Кремлем і Банковою, які зараз перебувають, мабуть, в найнижчій фазі за час президентства Януковича. І яким би не було особисте відношення Кирила до хазяїна Банкової, він навряд чи буде демонструвати його зараз. Невипадково в програмі візиту Патріарха значиться тільки обов'язковий пункт програми - Київ, а поїздки в інші міста відсутні, хоча спочатку в УПЦ очікували, що Кирил також відвідає Чернігів", - зазначає газета.

За інформацією видання, під час свого візиту до Києва Патріарх, як зазвичай, буде жити в резиденції настоятеля Києво-Печерської лаври Павла. Будуть зайняті і всі інші житлові приміщення лаври: в її готелі розмістяться учасники засідання Синоду РПЦ, яке буде проходити 26 липня (в цей же день пройде хресний хід) і першу половину 27 липня. Наймасовішим заходом буде богослужіння на Володимирській гірці - окрім Патріарха Кирила, в ньому візьмуть участь представники 13 з 15 помісних православних Церков світу - Константинопольської, Олександрійської, Єрусалимської, Антіохійської, Грузинської та інших. А от у ранковому Богослужінні 28 липня будуть брати участь лише Глави РПЦ і УПЦ (МП): Митрополит Володимир прибуде в Києво-Печерську Лавру в 8.30 і зустріне Патріарха Кирила. О 9.00 вони почнуть Службу.

 

За  матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати