25 вересня 2012

Не словом, а ділом: Москва збирає підписи за створення "Русского міра"

Росія ніяк не може забути свою, на її погляд, геніальну ідею "Русского міра". Цьому, безперечно, сприяє її активна пропаганда у Російській Православній Церкві. Ось і 21 вересня у Москві, з благословення настоятеля одного з храмів Божих, розпочато збір підписів на підтримку об'єднання України, Росії та Білорусі в єдину державу "братів-слов'ян".

Підписання цієї хартії про "возз'єднання" почалося 21 вересня, в чергову річницю перемоги на Куликовому полі. Про це і повідомив глава Синодального відділу РПЦ із взаємин Церкви та суспільства протоієрей Всеволод Чаплін з посиланням на авторів ідеї.

Перед підписанням хартії її ініціатори зайшли в храм Святителя Миколая на Трьох горах, настоятелем якого є вищезгаданий протоієрей, і «звернулися до Бога з молитвою про дарування успіху у справі об'єднання братів-слов'ян».

Автори цієї ідеї вважають, що "роз'єднання" росіян, українців і білорусів було здійснено, мовляв, всупереч "волі народу" і тепер нібито перешкоджає його "вільному розвитку і добробуту". «Ми, спадкоємці тисячолітньої історії і великої цивілізації, досвіду творення, добросусідства, військової доблесті і співпраці наших предків, об'єднані спільною культурою і спільною діяльністю з облаштування і захисту нашої землі, при возз'єднанні візьмемо все найкраще з практичного досвіду нашого народу», — йдеться в хартії.

«Возз'єднуючись, ми беремо в основу нашого буття і розвитку миролюбність та мораль, віру в добро, принципи фундаментальної справедливості, рівності, гідності, прагнення до щастя і благополуччя нашого єдиного народу. Наш розвиток і майбутнє буде будуватися на взаємоповазі з іншими народами, взаємозбагачуючи наші культури і роблячи життя кращим, комфортнішим і безпечнішим», — сказано в документі.

Хартія відкрита для підписання всіма зацікавленими громадянами, організаціями та громадськими об'єднаннями. Вона містить звернення до президентів трьох слов'янських республі з пропозицією про сприяння у підготовці та проведенні загального референдуму про возз'єднання народу і створення конфедерації.

У хартії особливо обумовлено, що до цієї конфедерації можуть приєднатися й інші країни. Про це повідомляє християнський портал КІРІОС з посиланням на Дзеркало тижня.

 

За матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати