17 квітня 2013

Ігумен "Ватопеду" виступив перед громадою Афін

Як повідомляє репортер інтернет-пректу "Помісна Церква" з посиланнями на грецькі ЗМІ, У зв'язку з потребою відвідати лікарів до Афін прибув ігумен афонського монастиря "Ватопед" архімандрит Єфрем. Для того, щоб він мав можливість зустрітися зі своїми духовними чадами, в конференц-залі готелю "Ελαιών Loft" було організовано виступ отця Єфрема. Гостей на зустріч прийшло багато і зал ледве вмістив усіх бажаючих. На початку свого виступу архімандрит Єфрем привітав митрополита Пріконіського Йосифа і попросив його благословення на проповідь.

Потім він подякував усім присутнім за зустріч і підкреслив, що це його перший публічний виступ після звільнення з в'язниці. Промова архімандрита Єфрема була присвячена значенню посту, аскези та стриманості: «Великий піст - це можливість зазирнути в глибини свого серця. Усвідомити, що заважає нам, перш за все, обожнювання свого «я». Скарги, образи та невдоволення ближніми - це духовна хвороба ... Ми повинні знайти Христа - тоді знайдемо і себе самих. Не можна забувати що людина безсмертна і життя його не кінчається ніколи. Душа людини повинна скуштувати благодаті Святого Духа, це для неї життєва необхідність. Дуже шкода, що багато сучасних людей не бажають зберігати Божественну благодать ».

Ігумен "Ватопеду" виступив перед громадою Афін

Слухачі задали отцеві Єфрема багато питань на актуальні теми, на які він відповів словом духовної розради. Зворушив присутніх момент, коли мікрофон попросив колишній в'язень тюрми Корідаллос, який відбував термін одночасно з архімандритом Єфремом: «У в'язниці старець дав нам можливість відчути себе людьми, вдихнув у нас життя. Він підтримував нас кожну хвилину, став для нас справжнім батьком! Газети писали, що у в'язниці він був на особливому положенні. Це не так! Він знаходився в тих же умовах що і інші ув'язнені».

За матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати