25 жовтня 2012

Святійшого Патріарха Філарета нагороджено Орденом Єднання

25 жовтня 2012 року в синодальній залі Київської патріархії відбулася зустріч Святійшого Патріарха Філарета з представниками Загальнопольської національної організації "Місія Єднання", яка існує в Польщі з 1993 року. На зустрічі були присутні: сенатор польського сейму Йозеф Шторц, віце-президент Міжнародної академії козацтва, Президент міжнародної академії дипломатичної фундації, генерал армії Рафік Васік, командир Генріх Леопольд Каміновський, генеральний директор науково-практичної юридичної фірми, генерал-полковник Мирослав Васильович Іванчук, генерал-полковник Микола Дмитрович Магомет, голова правління адвокатського корпусу Сергій Кимович Парнев, полковник МАК Ігор Степанович Засипко, та заступник голови синодального управління духовно-патріотичного виховання у Збройних Силах та інших військових формуваннях України митрофорний протоієрей Микола Дрозд. Під час зустрічі також був присутній керуючий справами Київської Патріархії Єпископ Агапіт.

Під час аудієнції сенатор пан Йозеф нагородив Святійшого Патріарха польською національною відзнакою - Орденом Єднання.

Орденоносцями даної високої нагороди у світі є багато почесних персон. Серед них Папа Римський Бенедикт XVI, Президент Польщі Броніслав Комаровський, Президент Франції Франсуа Олланд та ін.

Святійший Владика подякував за велику відзнаку та в свою чергу нагородив високоповажних гостей орденами Української Православної Церкви Київського Патріархату різного ступеня.

Після церемонії нагородження сторони обговорили питання українсько-польського спілкування та обміну досвідом у справі капеланської служби в лавах Польської армії та Збройних силах України.

Вкіцні зустрічі Святійший Патріарх побажав гостям з Польської Республіки миру, благополуччя та Божого благословення у всіх добрих начинаннях.

За матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати