29 жовтня 2012

УПЦ КП: Якщо в Україні зла влада, то це – допуск Божий, а не Його воля

Часто ми чуємо, що в нас, мовляв, таких хороших, така погана влада. Але, можливо, варто задуматись, що які ми, така і влада. Що заслуговуємо, те і маємо. Яке насіння посадили, з такого і пожинаємо плоди. Адже нічого не відбувається без причини і без Промислу Божого.

На цьому наголосив Патріарх Філарет в інтерв'ю, яке він дав одному з провідних видань. Він стверджує, що всяка влада від Бога, але треба це правильно розуміти. "Що таке «влада від Бога»? Буває влада по волі Божій, добра влада, яка служить народу. А є влада по попущенню Божому, зла. От Гітлер – влада? Влада. Можемо ми сказати, що він зробив якесь добро?

Ні, велике зло зробив. Лєнін, Сталін, інші керівники Радянського Союзу теж стільки зла зробили. По волі Божій? Ні, по попущенню. Треба ці влади розрізняти, але без волі Божої не може бути ніякої влади на землі", - переконаний Патріарх.

Те ж саме стосується і гріха. У кожного з нас є власна воля, щосекунди ми обираємо, а Бог лише приймає наш вибір.

Якщо ж говорити про конкретно нашу владу, то вона може бути як по волі, так і по попущенню Божому. "Люди обирали таку владу, обирали таку партію. Бог дав кожному свободу, можливість обирати. Влада залежить від людей, від відповідальності кожного", - запевняє Предстоятель УПЦ КП.

Про це повідомляє християнський портал КІРІОС з посиланням на прес-службу УПЦ КП.

За матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати