22 листопада 2012

Освячення кіоту чудотворного образу Пресвятої Богородиці в Києві. Анонс.

22 листопада 2012 р.,у день вшанування чудотворного образу Божої Матері «Скоропослушниця», у Свято-Володимирському Патріаршому кафедральному соборі відбудеться урочисте освячення кіоту для точної копії (списку) ікони Пресвятої Богородиці «Скоропослушниця».

О 9:00 годині ранку відбудеться святкова Божественна літургія та освячення кіоту (близько 10:30 год.). Урочисте Богослужіння та освячення звершить Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні архієреїв та духовенства Володимирського кафедрального собору.

У червні цього року список чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Скоропослушниця» було передано в дар Святійшому Патріарху Київському і всієї Руси-України Філарету. Список чудотворної ікони написано монахом у Дохіарській обителі на молитовну пам'ять та допомогу в богоугодних справах.

«Інколи Господь посилає Церкві людей, які творять добрі справи, людей-меценатів. Так,в день великого християнського свята – Зішестя Святого Духа на апостолів – Трійцю, ми сподобились отримати список чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Скоропослушниця», образ, який має свою давню історію та прославився багатьма чудесами», – говорить Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. – «Сам Господь надихнув встановити у соборі кіот для шанування ікони Божої Матері «Скоропослушниця». До цього часу в соборі було встановлено лише три кіоти, але існував намір встановити ще один, місце для котрого обрала Сама Богородиця, і це не випадково, оскільки Свято-Володимирський Патріарший кафедральний собор є центральним Патріаршим кафедральним собором України». Четвертий кіот встановлено симетрично з кіотом ікони «Несподівана Радість», що дуже гармонійно вписується у розпис Володимирського собору.

Появу ікони Пресвятої Богородиці «Скоропослушниця» старці монастиря відносять до часів св. Неофіта, засновника монастиря у Х ст. Фарби на ній, хоч і втратили свою яскравість, але не настільки, як можна було б очікувати через вік ікони. Слід зазначити, що точна копія (список) з чудотворної ікони має ті самі властивості, що й оригінал. Тож, і сьогодні, преклоняючи коліна своєї душі перед образом Пресвятої Богородиці «Скоропослушниця», слід просити благодатної допомоги в прийнятті правильного рішення та зцілення від тілесних та душевних недуг.

Передача списку ікони Пресвятої Богородиці «Скоропослушниця» до Володимирського кафедрального собору стала можлива за сприяння пана Андрія Мацоли та компанії «Перша приватна броварня».

За матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати