24 січня 2013

Патріарх Філарет взяв участь у святкуванні Дня Соборності і Свободи

22 січня 2013 р. з нагоди 94-річниці Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки відбулося святкування Дня Соборності і Свободи. В урочистих державних заходах, присвячених цій даті, взяв участь Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Його супроводжували архієпископ Переяслав-Хмельницький і Бориспільський Епіфаній та архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

О 10.00 відбулося покладання квітів до пам’ятників Т. Г. Шевченку та М. С. Грушевському за участі Президента України В. Ф. Януковича, голови Верховної Ради України В. В. Рибака, глави Уряду М. Я. Азарова, міністрів, народних депутатів, релігійних, державних та громадських діячів.

Після покладання квітів до пам’ятника Шевченку Глава держави підійшов до Святійшого Патріарха Філарета і особисто привітав його з днем народження, яке відзначається 23 січня. «Завтра я буду в Давосі, але сьогодні я підписав вітання на Вашу адресу» – сказав Президент.

У другій половині дня у палаці «Україна» відбулися урочисті збори та концерт, присвячені Дню Соборності і Свободи. На заході також був присутній Патріарх Філарет і супроводжуючі його архієреї.

За матеріалами

 
 

Рекомендуємо відвідати