25 серпня 2014

Преосвященний єпископ Митрофан взяв участь у покладанні квітів з нагоди Дня Незалежності України

24 серпня, у Харкові з нагоди 23-й річниці Незалежності України відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятника Т.Г. Шевченко.

У церемонії покладання взяли участь: єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, перший заступник голови ХОДА Ігор Райнін, заступники голови ХОДА Василь Хома, Юрій Георгієвський та Іван Варченко, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, прокурор Харківської області Василь Синчук, начальник СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, начальник ГУ ГСЧС України в Харківській області Павло Одарюк, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Сергій Гусаров, а також керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадськості, політичних партій, духовенства та молоді.

Покласти квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку прийшли сотні харків'ян. Багато хто з них одягнені в національні костюми. Також були виконані пісні та вірші поета у виконанні харківських колективів. Завершилась церемонія молитвою за Україну.

Довідка. 24 серпня 1991 року Верховна рада УРСР прийняла Акт проголошення незалежності України, який 1 грудня 1991 року підтвердив народ на всеукраїнському референдумі.

Вперше День Незалежності України було відзначено 16 липня 1991 року - в пам'ять про те, що рік тому - 16 липня 1990 року - Верховна рада УРСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України. Також 16 липня 1990 року Верховна рада УРСР прийняла постанову «Про День проголошення незалежності України».

 

 

 
 

Рекомендуємо відвідати