11 лютого 2015

Відбувся XІIІ-й всеукраїнський з’їзд православної молоді

7 – 8 лютого 2015 року, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, у стінах Київської православної богословської пкадемії відбувся XІIІ-й всеукраїнський з’їзд православної молоді.

У заході взяв участь архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій; керуючий справами Київської патріархії єпископ Вишгородський Агапіт; голова Синодального управління у справах молоді архімандрит Макарій (Папіш), перший проректор Київської православної богословської академії прот. Олександр Трофимлюк та запрошене духовенство.

Роботу з`їзду відкрив голова Управління у справах молоді архімандрит Макарій. У своїй доповіді він поділився здобутками та проблемами молодіжної роботи в Українській Православній Церкві Київського Патріархату. Зокрема, відзначив, що молодіжний рух в нашій Церкві постійно оновлюється, є стабільним і динамічним.

До делегатів з`їзду звернувся також екс-міністр культури України Євген Нищук.

В Українській Православній Церкві Київського Патріархату щороку відбувається ціла низка заходів, в яких православна молодь духовно зростає, гуртується, займає активну позицію в житті Церкви та українського суспільства.

Представники молоді мали можливість прийняти участь в роботі секцій, де обговорювались питання роботи недільних шкіл, волонтерського руху, духовно-патріотичного виховання, створення молодіжних організацій на парафіях та проблем шлюбу. Присутні мали змогу висловити свої думки, пропозиції та побажання .

З’їзд зібрав понад двісті представників православних молодіжних організацій, духовно-просвітницьких центрів, молодіжних братств Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Від Харківської єпархії в роботі з їзду прийняли участь Ситник Наталія та Глушкова Ганна.


 

 
 

Рекомендуємо відвідати