14 травня 2017

Єпископ Митрофан співслужив Святійшому Патріарху Філарету в день пам'яті священномученика Макарія

14 травня 2017 року Українська Православна Церква Київського Патріархату вшанувала пам'ять священномученика Макарія, митрополита Київського, та молитовно відзначила 51-річчя архієрейського служіння Святійшого Патріарха Філарета на Київській кафедрі.

14 травня 1966 р. владика Філарет був призначений архієпископом Київським і Галицьким, Патріаршим Екзархом всієї України та з того часу в сані архієпископа, митрополита, а з жовтня 1995 р. – Патріарха несе своє служіння в Українській Церкві на столичній кафедрі.

З нагоди воскресного дня та свята,  Предстоятель Київського Патріархату очолив у Володимирському кафедральному соборі м. Києва урочисте богослужіння.

Святійший Владика закликав кожного священника та мирян подумати чи виконали вони свої обов’язки як християни, адже кожен дасть відповідь після смерті і це не є видумкою чи залякуванням, а це дійсно так буде. 
 
Після закінчення Літургії Предстоятель очолив молебень до священномученика Макарія, перед його нетлінними і чудотворними мощами. Потім, під багаторазовий спів величання святому Макарію, Патріарх, архієреї, духовенство та парафіяни благоговійно приклалися до мощей священномученика.
 
Урочисте богослужіння завершилося уставним многоліттям

 

 
 

Рекомендуємо відвідати