27 травня 2018

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан прийняв участь в урочистостях, присвяченних випуску офіцерів, які успішно закінчили навчання у Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (ХНУПС).

26 травня 2018 року, у Харкові відбулася урочиста церемонія випуску близько 350 молодих офіцерів, які успішно закінчили навчання у Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (ХНУПС).
Так, серед випускників видового навчального закладу 6 завершили навчання з золотою медаллю та ще 13 із дипломом з відзнакою. Також в числі молодих офіцерів було 10 осіб з досвідом участі в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей. Майже третина від усіх є продовжувачами військових династій, а 50 стали армійцями у третьому поколінні.

Зі знаменною датою випускників привітали:Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Дроздов, директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської облдержадміністрації Олексій Максимов, командири військових частин та установ різних силових відомств.

Від імені випускників за своє офіцерське становлення старшим наставникам подякував лейтенант Денис Годованець і прочитав власний вірш «Україна — понад усе!». За доброю традицією Владика Митрофан благословив молодих воїнів на службу та окропив святою водою.

Після церемонії вручення дипломів та нагрудних знаків випускника, у супроводі символічної пісні «З ім’ям Кожедуба» до неба піднялися повітряні кульки, які понесли банер із написом «ХНУПС. Випуск-2018» .

 

 
 

Рекомендуємо відвідати