28 лютого 2021

Архієрейське богослужіння у Неділю про блудного сина

28 лютого 2021 року, у Неділю про блудного сина, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, очолив Божественну літургію у храмі святого рівноапостольного князя Володимира Великого на території Меморіального комплексу "Слобожанський".
На літургії цього дня читалася притча Ісуса Христа про блудного сина з Євангелія від Луки.
Один чоловік мав двох синів, і ось менший забажав віддалитися від батька, забрав свою частину, пішов у далекий край, і там розтратив своє майно, живучи розпусно. Коли ж настав голод у тому краї, то син той, опам’ятавшись, вирішив прийти до батька і попроситися бути наймитом. А батько, помітивши його ще здалеку, вибіг назустріч йому і, ввівши у свій дім, влаштував святкову вечерю. Старший же син, побачивши це, образився і не хотів порадіти за брата свого, який «був мертвий і ожив, пропав і знайшовся» (Лк. 15, 32).
Ми згадуємо притчу про блудного сина напередодні Великого посту – особливого часу в житті кожної людини. Піст дається нам для того, щоб ми про все подумали, помолилися, оцінили своє життя, свої вчинки, свої думки, піддали їх неупередженому суду – внутрішньому суду голосу своєї совісті, і помолилися Господу про прощення своїх гріхів і про позбавлення від гріховного полону. І нехай для кожного з нас притча про блудного сина стане великим джерелом надії на те, що Бог простить нас, зцілить від гріхів – і теперішніх, і минулих, допоможе знайти мир і радість життя у спілкуванні з Ним в домі Отчому.
Насамкінець владика Митрофан привітав вірян з недільним днем та закликав на всіх Боже благословіння.
Завершилось святкове богослужіння уставним многоліттям.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати