21 березня 2021

Архієрейське богослужіння у неділю Торжества Православ'я

21 березня 2021 року, у першу неділю Великого посту, Православна Церква відзначає Торжество Православ’я. Встановлення цього свята пов’язано з подіями Помісного Константинопольського собору, що був скликаний благочестивою імператрицею Феодорою для відновлення іконошанування у Візантійській імперії.
На згадку про цю важливу для християнського світу подію, щорічно в першу неділю Великого посту, Православна Церква урочисто відзначає відновлення іконошанування та перемогу над усіма єресями, які існували з самого початку християнства.
Цього дня єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан Божественну літургію свт. Василія Великого очолив у кафедральному храмі Святої Трійці в м.Богодухів, вул. Гайворонська,1.(Центральна).
Його преосвященству співслужили: секретар єпархії протоієрей Григорій Стасюк, ігумен Варфоломій (Олефір),ієрей Дмитро Мейлах та диякон Володимир Пожидаєв.
По завершенні богослужіння було урочисто звершено молебний спів Торжества Православ’я – молебень про торжество православної віри і про наставляння на шлях істинний всіх, хто відпав від Православ’я. Під час молебню всі присутні у храмі проспівали Символ Віри і молилися про єдність Святої Православної Церкви.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати