8 квітня 2021

Богослужіння у день свята Благовіщення Пресвятої Богородиців м. Дніпро

7 квітня 2021 року, в день свята Благовіщення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, Високопреосвященнійший Владика Симеон (Зінкевич) з архіпастирським візитом відвідав Свято-Благовіщенський жіночий монастир м. Дніпра (вул. Рилєєва, 36), де очолив Божественну Літургію свт. Іоана Золотоустого у церкві прп. Антонія і Феодосія Печерських.

За урочистим богослужінням з нагоди престольного свята обителі Архіпастирю Дніпра і регіону співслужили: єпископ Луганський і Старобільський Афанасій, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, єпископ Одеський і Балтський Павло, канцлер єпархії протоієрей Віталій Лопушанський та запрошене духовенство.

У храмі молилась намісниця монастиря, ігуменя Наталія (Кудрянська) з сестрами, паломники та труженики.

За богослужінням була вознесена молитва за визволення України від нашесті чужинців та згубної пошесті.

На завершення богослужіння було виголошено многоліття Священноначалію, Богом береженій Україні, жертводавцям та благодійникам монастиря: Олександру Володимировичу Петровському з друзями, Кочеткову Сергію Борисовичу та усім православним християнам.

Свято-Благовіщенський жіночий монастир міста Дніпра є перлиною нашого міста. Обитель чарує відвідувачів і паломників своїм благовінням, красою та затишком. Тут безперестано читається Псалтир, звершуються уставні богослужіння, невгасимо палає лампада чернечого життя. Це благозатишне місце у славному місці Дніпрі постало завдяки підтримці Мецената єпархії, президента МБФ «Солідарність» – Олександра Володимировича Петровського з друзями, фундатора Кочеткова Сергія Борисовича. Варто зауважити, що невтомними стараннями благодійників та нашого Архіпастиря ця святиня постала за 2 роки. Зокрема, було збудовано величний храм на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських, трьохярусний сестринський корпус, пекарня, недільна школа та інші об’єкти. Духовенство і віруючі Дніпропетровської єпархії щиро дякують фундаторам та жертводавцям за їх труди в розбудові монастиря та возносять свої молитви за них до Всемилостивого Господа.

 
 

Рекомендуємо відвідати