10 квітня 2021

МОЗ вакцинуватиме священнослужителів

Українських священнослужителів будуть щеплювати на другому етапі вакцинації від COVID-19.Зокрема, оперативний штаб МОЗ України з вакцинокерованих інфекцій прирівняв священнослужителів до соціальних працівників, повідомляє УНИАН.

"Тепер духівники можуть отримати щеплення від COVID-19 на другому етапі вакцинації, відповідно до дорожньої карти", - йдеться у повідомленні.

Голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій зазначив, що прирівняння священнослужителів до соціальних працівників є необхідним кроком, бо священнослужителі тісно контактують із людьми, які належать до груп ризику.

"Щоб записатися на щеплення, духівникам потрібно звернутися до свого керівництва та повідомити про бажання вакцинуватися. Ті ж, у свою чергу, передадуть списки координаторам із вакцинації в регіоні. Після узгодження з координаторами керівники повідомлять охочих про час та місце щеплення", - сказано в повідомленні.

Вакцинація від COVID-19 в Україні

В ЦГЗ МОЗ України нагадали, що вакцинація від COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого і відбуватиметься у п’ять етапів. На першому етапі щеплюють медичних працівників "ковідних" лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

22 березня в Україні розгорнули другий етап вакцинації проти COVID-19. До вакцинальної кампанії, відповідно до дорожньої карти, долучили лікарів усіх закладів охорони здоров’я, соціальних працівників та людей старших 80 років. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

 
 

Рекомендуємо відвідати