13 квітня 2022

Духовенство єпархії продовжує служіння у фронтових умовах

У квітні триває служіння духовенства Харківської єпархії в умовах війни. Молитовну, пастирську опіку та волонтерську допомогу надають як правлячий архієрей, так і капелани та парафіяльні священики в обласному центрі та різних районах Харківщини.

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан зустрічається з представникам військово-цивільних адміністрацій та військовослужбовцями різних підрозділів, благословляє воїнів на захист держави, освячує потрібні їм речі, служить молебні за перемогу христолюбивого українського воїнства, звершує таїнства (зокрема, вінчання), відвідує поранених.

Разом із благодійниками представникам територіальної оборони були передані бронежилети, паливо, спальні мішки, медикаменти, продукти харчування.

Продовжується практика спільних гуманітарних акцій і молитовного єднання православного єпископа з ординарієм Харківсько-Запорізької дієцезії єпископом Павлом Гончаруком (Римо-католицька церква). Священики обох церков присутні на богослужіннях, які звершуються у бомбосховищах на станціях харківського метро.

 
 

Рекомендуємо відвідати