16 серпня 2022

Архієрей звершив святкове богослужіння в перший день Успенського посту

14 серпня за новим стилем Православна Церква України відзначає свято Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього, вшановує пам’ять старозавітних мучеників Маккавеїв (166 р. до Р.Х.) та згадує про історичну подію Хрещення Русі-України. У 2022 році ця дата припала на неділю, тож православні християни в цей день молитовно прославляли й Воскресіння Христове.

З нагоди свята єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан звершив Божественну літургію у храмі святого апостола і євангелиста Іоана Богослова в місті-герої Харкова.

Архієрею співслужили настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак, настоятель Свято-Миколаївського храму села Циркуни та харківський районний благочинний протоієрей Олег Козуб, настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці села Соколове і благочинний Чугуївського району протоієрей Станіслав Аштраф'ян, т.в.о. секретаря єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов, диякон Олег Назаренко і диякон Геннадій Гончаров.

Духовенство та віряни піднесли посилені молитви за Україну, її владу, військо та народ, за здоров’я оборонців рідної землі, одужання поранених воїнів, визволення полонених і повернення до своїх осель вимушених переселенців і біженців. Після літургії було відправлено чин освячення води. Архієрей за традицією цього дня окропив принесені парафіянами до храму мед, квіти і різнотрав’я. Закінчилось богослужіння уставним многоліттям.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати