28 вересня 2023

Харківський храм Іоана Богослова вперше відзначив престольне свято за новим стилем

26 вересня 2023 року вперше за новоюліанським календарем повнота Православної Церкви України вшанувала день пам’яті святого апостола і євангеліста Іоана Богослова. Тоді ж храмове свято відзначила Іоано-Богословська парафія міста-героя Харкова.

Святкову літургію з цієї нагоди очолив архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан. Йому співслужили настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак, секретар управління єпархії протоієрей Дмитро Шаповалов, благочинний Харківського району протоієрей Олег Козуб, військовий капелан протоієрей Геннадій Рохманійко, протоієрей Ростислав Цегельник, ієрей Олександр Чекановський, ієрей Павло Шостенко, військові капелани ієрей Олександр Нестаренко, ієрей Вадим Скороход, ієрей Євген Стріляний, а також диякон Олег Назаренко.

За богослужінням молився єпископ-ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії Римсько-Католицької Церкви владика Павло Гончарук.

У свято клір і віряни єпархії просили Бога про дарування Україні перемоги і становлення справедливого миру, порятунок полонених воїнів і тих, хто опинився в окупації, зцілення поранених бійців і всіх постраждалих від російської агресії, повернення біженців і переселенців та інші насущні потреби. Владика Митрофан виголосив молитву за Україну в час війни.

На завершення служби слобожанський архієрей привітав громаду Апостола Любові з престольним святом і побажав усім присутнім здоров’я та завзяття для наближення спільної перемоги. На адресу настоятеля, кліру, причту, парафіян і доброчинців храму пролунало многоліття.

 
 

Рекомендуємо відвідати