3 жовтня 2023

У парафіях ПЦУ на Харківщині вшанували українських захисників і захисниць

У День захисників і захисниць України, який відзначається на свято Покрови Пресвятої Богородиці, в парафіях Харківської єпархії Православної Церкви України лунала молитва за здоров’я, успіх і перемогу живих українських воїнів і вічний спокій душ загиблих героїв.

1 жовтня 2023 року в Богодухові за військових молилися на літургії у Свято-Троїцькому храмі. По її завершенні відбулася панахида і покладання квітів до пам’ятного знаку українським героям у центрі міста. Пастирське слово сказав ієрей Геннадій Гончаров. Загиблих земляків ушанували хвилиною мовчання.

У Лозовій після літургії та молебня за українську державу, військо і народ у час нашестя чужинців волонтерський центр Спілки учасників АТО та громадська організація "Жіночий легіон" провели патріотичний захід. Також настоятель парафії Всіх Святих Землі Української ієрей Максим Інкін разом із священником місцевого греко-католицького храму і парафіянами громад ПЦУ і УГКЦ відвідав знакове для лозівської патріотичної громадськості місце – Хрест Героям України, а також кладовище, де поховані загиблі оборонці рідної землі. Були відправлені спільні молебні та панахиди.

У деокупованій Глушківці в Куп’янському районі святкові заходи відбулися на території храму Різдва Пресвятої Богородиці. Богослужіння провів настоятель протоієрей Олег Усов. Після молитви для військовослужбовців було проведено концерт.

А в харківському храмі святого апостола і євангеліста Іоана Богослова по завершенні літургії було відслужено панахиду за воїнами, які віддали своє життя за Україну. Після молитви біля меморіального знаку на храмовому подвір'ї духовенство, волонтери і родичі героїв вирушили на Алею слави 18-го міського кладовища, де також ушанували пам'ять героїв-харків'ян. Богослужіння очолив настоятель храму протоієрей Віктор Маринчак.

 
 

Рекомендуємо відвідати