5 жовтня 2023

Харківська єпархія ПЦУ закликає до молитви за жертв теракту в селі Гроза

Управління Харківської єпархії Православної Церкви України з жахом і глибоким сумом сприйняло звістку про черговий акт цинічного терору супроти цивільного населення Слобожанщини, здійснений росіянами в селі Гроза Куп’янського району 5 жовтня цього року.

Зухвале вбивство більш як 50 беззбройних чоловіків, жінок і дітей, які зібралися на поминки за загиблим земляком – те, чим примудряються пишатися російські пропагандисти, видаючи кривавий злочин супроти мирних жителів за військову перемогу над Збройними Силами України. За цією нахабною брехнею кожен християнин легко розпізнає садистський сміх повелителя цих маріонеток «руського міра», самого батька лжі та зла – диявола.

Наші серця оповиті скорботою. Ми просимо в Бога упокоєння серед праведних для невинно вбитих сьогодні мешканців нашого краю. Просимо сил і підтримки для їх рідних, мешканців села Гроза, життя яких зламане страшним горем. Їхній біль нині розділяє вся Харківщина, і знаємо – вся Україна.

Також просимо в молитві здоров’я і наснаги для наших воїнів, військовослужбовців Збройних Сил, Нацгвардії, Держприкордонслужби, СБУ, розвідки – всіх, кому належить притягнути до відповідальності ідеологів і виконавців сьогоднішнього та всіх інших злочинів російського режиму супроти українського народу.

Віримо, що Господь віддасть слугам диявола належне за їхніми ділами – і хай у всіх нас, українців, стане сил до Перемоги неухильно допомагати українським оборонцям бути знаряддям цієї праведної відплати.

Керуючий Харківською єпархією високопреосвященнійший Митрофан, архієпископ Харківський і Слобожанський, благословляє кліриків і вірян провести найближчі скорботні дні в молитві за спокій душ загиблих у теракті в селі Гроза. Та присвятити тілесні й душевні сили допомозі Силам Оборони нашої країни.

Хай Господь прийме до Свого Царства душі всіх невинних жертв сатанинської злоби й підступності російського агресора. І хай допоможе Своїм дітям захистити добро, правду і мир на українській землі.

 
 

Рекомендуємо відвідати