11 грудня 2023

На Харківщині вшанували пам’ять Григорія Сковороди

Із благословення архієпископа Харківського і Слобожанського Митрофана в перші дні грудня на Харківщині відбулися заходи вшанування пам’яті Григорія Сковороди, приурочені до 301-ї річниці від дня народження видатного українського філософа.

Напередодні пам’ятної дати, 2 грудня 2023 року, група харків’ян на чолі з настоятелем Іоано-Боголовського храму протоієреєм Віктором Маринчаком здійснила молитовну подорож місцями, що пов’язані з філософом. Вони побували біля криниці Сковороди в західній частині Харкова, а також поклали квіти до пам’ятника земляку в Соборному сквері в центрі міста.

У день народження Григорія Савича, 3 грудня, прочани відвідали національний музейний комплекс у Сковородинівці Богодухівського району, де провели панахиду на могилі Сковороди і помолилися в руїнах історичної садиби поміщиків Ковалівських, котра торік була зруйнована російською ракетою.

10 грудня на території храму апостола і євангеліста Іоана Богослова в Харкові відбулася Сковородинівські читання в пам’ять про філософа.

Управління Харківської єпархії дякує всім учасникам меморіальних заходів, особливо ініціаторці пані Ніні Немировській, а також обласному управлінню Національної поліції – за сприяння в проведенні запланованих акцій.

 
 

Рекомендуємо відвідати