23 грудня 2023

Представники ПЦУ взяли участь у міжконфесійній зустірчі в Харкові

21 грудня 2023 року міський голова Харкова Ігор Терехов запросив до себе представників різних віросповідань, котрі здійснюють своє служіння в обласному центрі.

У міжконфесійній зустрічі взяли участь представники Православної Церкви України – головний військовий капелан області архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан, настоятель Іоано-Богословського храму протоієрей Віктор Маринчак, військовий капелан і обласний благочинний протоієрей Григорій Стасюк.

Також до розмови були запрошені керуючий Харківським екзархатом Української греко-католицької церкви єпископ Василь Тучапець, керуючий Харківсько-Запорізькою дієцезією Римсько-католицької церкви єпископ Павло Гончарук, імам-капелан Хаджалі Мухаммед Алі, головний рабин міста Харкова Мойше Москович та інші.

Учасники зустрічі обговорили виклики та труднощі, з якими довелося зіткнутися представникам різних конфесій. Очільник міста вислухав представників духовенства та пообіцяв, що міська влада надаватиме всебічну підтримку релігійним громадам.

Також Ігор Терехов подякував учасникам зустрічі за підтримку Харкова та України та привітав їх із прийдешніми святами. «Ви даєте людям почуття спокою та довіри. Те, що місто зараз має змогу жити, - це й ваша заслуга. Особливо хочу висловити вдячність військовим капеланам, які працюють разом із нашими захисниками, боронять рідну землю та виборюють перемогу», - зазначив мер.

 
 

Рекомендуємо відвідати