26 грудня 2023

У Балаклії освячено новий храм ПЦУ

У неділю перед Різдвом Христовим, 24 грудня 2023 року, в деокупованому місті Балаклія Ізюмського району Харківської області почав діяти храм на честь Почаївської ікони Божої Матері.

Чин освячення нового храму Харківської єпархії Православної Церкви України здійснили керуючий єпархією архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан та митрополит Сімферопольський і Кримський Климент.

На першій літургії в новопосвяченому церковному приміщенні архієреям співслужили прот. Степан Цап та ієрей Євген Стріляний. Духовенство та віряни піднесли молитви за Україну, успіх нашого війська, визволення окупованих територій, перемогу над російським агресором і ствердження справедливого миру.

Священнослужителі привітали присутніх зі святом і подякували місцевій владі, зокрема начальнику Балаклійської міської військової адміністрації Віталію Карабанову та секретареві міської ради Оксані Бондар, а також усім причетним до облаштування храму. Правлячий архієрей побажав балаклійській парафії ПЦУ розвитку та нових звершень.

 
 

Рекомендуємо відвідати