16 лютого 2014

Заява єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана

Дорогі у Христі браття і сестри!

 Шановні співвітчизники!

Українське суспільство переживає сьогодні один із складних моментів новітньої історії. З особливим страхом ми спостерігаємо за подіями, які відбуваються останніми днями в нашій державі.

Жахливо дивитись на ворожнечу, жорстоке насильство, яке застосовували правоохоронці проти мирних громадян однієї Держави. Важко усвідомити те, що у християнській країні проливається людська кров, брат вбиває брата.

У Біблії говориться: «не вбий, не лжесвідчи, не кривди». Ми, як християни і громадяни своєї країни, повинні дотримуватися Закону Христа, про любов до Бога і до ближнього свого: «якщо ж хочеш увійти в життя вічне, дотримуйся заповідей» (Мф. 19: 17). Тому будемо намагатись зробити все, щоб політичний процес не виходив за межу Божих Заповідей і християнської моралі, за рамки Конституції та законів України.

Закликаю владу, учасників мирних акцій, політичних діячів, духовенство і всіх вірних Харківської єпархії УПЦ КП незалежно від їх політичних поглядів до спільної молитви за мир, любов та злагоду, подолання розбрату і ворожнечі, недопущення насильства, розв’язання порозуміння,  діалогу та найголовніше єдності Української держави.

Прислухаймося до слів Святого Писання: «отже, передусiм благаю чинити молитви, молiння, прохання, подяки за всiх людей,  за царiв i за всiх, якi начальствують, щоб провадити нам життя тихе й безтурботне, у всякому благочестi i чистотi,  бо це добре i угодне Спасителевi нашому Богу,  Який хоче, щоб усi люди спаслися i досяг­ли пiзнання iстини» (1 Тим. 2: 1-3).

Брати і сестри, ми діти єдиного Бога і громадяни однієї країни, бережімо свої душі у мирі, з вірою і надією в серці на Всевишнього Бога!

Нехай Боже благословення перебуває над усіма нами!

Митрофан,
єпископ Харківський і Богодухівський

14 лютого 2014 р.

м. Харків

 
 

Рекомендуємо відвідати