23 лютого 2014

Патріарх Філарет помолився на майдані

 У ці дні скорботи за воїнами, героями, які поклали голови за волю України, за відновлення справжнього народовладдя, Святіший Патріарх Філарет побував на київському майдані Незалежності та помолився з тисячами українців за мир та любов у державі та спокій убитих юнаків.

 Патріарх звернувся зі словом до українського народу.

 «Дорогі браття і сестри. Насамперед ми сьогодні повинні подякувати Богові, що Він почув наші молитви за наш український народ і нашу Українську державу. Він побачив нашу любов до своєї Батьківщини, до своєї землі. Побачив її у тих жертвах, які приніс наш український народ за свої гріхи. Вчора ми поминали невинно загиблих на київському майдані. Ми віримо, що за їх любов до своїх ближніх, до свого народу Господь дасть їм Царство Небесне. Але ми повинні молитись за них, бо завдяки їхній жертовності ми починаємо перемагати.
Але ми ще не досягли остаточної перемоги. Остаточна перемога буде тоді, коли наша держава стане на шлях правдивої демократії, на шлях свободи і збереже свою незалежність. Бо ви бачите, як злі сили і всередині країни, і ззовні намагаються розділити нашу державу на частини».

 На запитання Святішого Владики, чи зможуть вороги розділити нашу державу, народ, присутній на майдані, одноголосно та гучно вигукнув «НІКОЛИ».

 Патріарх ствердно зазначив, що ніколи України не розділити:

 «Вороги не розділять нашу землю на частини. Чому? Тому що є такий великий український народ, який готовий принести себе в жертву за свободу і незалежність держави. Тому вони розбіжаться як щурі з тонучого корабля».

 За цими словами народ бурхливо аплодував та вигукував «МОЛОДЕЦЬ».

 Патріарх закликав до припинення ворожнечі:

 «Слід припинити ворожнечу, але стояти на засадах правди. Тому що не може бути примирення між добром і злом, не може бути і нічого спільного між світлом і темрявою, бо як сказав Ісус Христос: «Немає нічого спільного між Богом і сатаною». Тому примирення і єдність може бути тільки на засадах правди і любові один до одного. Там, де ненависть - там нема Бога, а там, де нема Бога – там нема перемоги. Хочемо до кінця перемогти? То треба любити один одного, любити так, як полюбили ті, хто віддали своє життя за свободу України. Отак треба любити».

 За цими словами майдан гучно скандував «ГЕРОЯМ СЛАВА».

 Насамкінець Святіший Патріарх Філарет закликав усіх християн України до об’єднання.

 «Ми християни, особливо православні, повинні показати приклад єдності. Сьогодні як ніколи Господь закликає Православну Церкву до об’єднання в Єдину Помісну Православну Церкву».

 Присутній на майдані народ скандував «ЄДНІСТЬ».

 Зі сцени майдану Святіший Патріарх оголосив заклик Священного Синоду УПЦ Київського Патріархату до УПЦ Московського Патріархату про початок об’єднання, на що народ відповів гучними оплесками.

 «Розділення проходить не тільки через Церкву, а й через весь народ. Для того, щоб український народ весь був єдиним, треба, щоб Православна Церква насамперед була єдиною. Тому, дорогі браття і сестри, я звертаюся до вас: допоможіть нам об’єднати наші Православні церкви в єдину. Бо від вас парафіян залежить будемо ми єдині, чи не будемо. Натисніть на своє духовенство, на свої єпископів, щоб вони не хилилися до Москви, а служили Києву і його народу».

На завершення патріарх Філарет закликав бути пильними до всіх хитрощів супротивників та зберігати єдність.

 По завершенні промови народ проспівав козацьке многолітня з молитвою за Україну та український народ.

cerkva.info

 
 

Рекомендуємо відвідати