11 жовтня 2014

Архієрейське богослужіння у день пам'яті святого апостола і євангелиста Іоана Богослова

9 жовтня 2014 року, у день пам’яті святого апостола і євангелиста Іоана Богослова храмове свято відзначила парафія св. ап. Іоана Богослова м. Харкова.

З цієї нагоди у місцевому храмі було звершено святкове богослужіння, яке очолив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

На паперті храму архіпастиря зустріли прихожани, котрі привітали владику віршами та запашним короваєм.

Його Преосвященству співслужили: архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, настоятель храму прот. Віктор Маринчак, свящ. Геннадій Рохманійко, свящ. Григорій Стасюк, свящ. Віталій Стефаник, протодиякон Василь Стефанишин та дияк. Юрій Боратинець.

Після Великого Входу Преосвященний єпископ Митрофан звершив пресвітерську хіротонію, під час якої рукоположив диякона Юрія Боратинця у сан священика.

В цей святковий день храм був наповнений великою кількістю вірян, значна кількість яких прийняли Святе Таїнство Сповіді та Причастя Тіла і Крови Господньої. 

Після Божественної літургії духовенство та вірні пройшли хресною ходою навколо храму.

Насамкінець владика Митрофан звернувся до вірян з повчальним словом та привітав всіх присутніх з храмовим святом. Також Керуючий єпархією нагородив благословенними грамотами Петренко Олександру Тимофіївну та Скидан Тетяну Олександрівну. 

Завершилось святкове  богослужіння уставним многоліттям.

 
 

Рекомендуємо відвідати