9 травня 2015

Єпископ Митрофан співслужив Святійшому Патріарху Філарету в Києві

6 травня 2015 р., у Переполовення П'ятидесятниці і день пам'яті святого великомученика Юрія Переможця, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав Видубицький Михайлівський чоловічий монастир, де звершив Божественну літургію в центральному храмі обителі - соборі святого Юрія Переможця, з нагоди храмового свята.

Його Святості співслужили: Патріарший намісник митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній; архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, секретар Священного Синоду; єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан; єпископ Васильківський Лаврентій, вікарій Київської єпархії; єпископ Іоан (Швець); намісник Свято-Феодосіївського чоловічого монастиря архімандрит Макарій (Папіш), братія монастиря і запрошене духовенство столиці та Київської єпархії.

Піснеспіви виконував церковний хор "Видубичі" під керівництвом регента Володимира Віняра.

За богослужінням, на малому вході, Святійший Патріарх Філарет удостоїв духовенство богослужбовими нагородами.

Нагороди отримали:

протоієрей Миколай Лагодич, методист Богословського відділення КПБА при філософсько-теологічному факультеті Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича, клірик ставропігійного університетського храму Трьох Святителів - право носіння хреста з прикрасами;

ієромонах Леонтій (Кухарчук), насельник Видубицького чоловічого монастиря - право носіння наперсного хреста;

протодиякон Василь Дідора, викладач та інспектор КПБА - право носіння камілавки.

Під час Божественної літургії Святійший Патріарх Філарет рукоположив насельника монастиря ієродиякона Андрія (Гречаника) у сан ієромонаха.

На запричасному стиху зі словом проповіді до вірян звернувся архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій. У проповіді архіпастир розповів про життєвий подвиг та мучеництво за Христа святого Юрія Переможця.

Урочисте богослужіння завершилось хресним ходом навколо собору, під час якого Предстоятель окропив присутніх освяченою водою.

Святійший Владика привітав духовенство і парафіян монастиря з храмовим святом і закликав на всіх Боже благословення.

 
 

Рекомендуємо відвідати