9 травня 2015

На меморіальному комплексі «Висота маршала І.С. Конєва» відзначили День Перемоги

9 травня, на території Національного меморіального комплексу «Висота маршала І.С. Конєва» пройшла урочиста церемонія покладання квітів з нагоди 70-річчя Перемоги над нацизмом і Дня Перемоги.

Гостей та ветеранів зустрічали старшокласники місцевої школи, які роздавали штучні червоні маки - символи пам'яті. Після чого розпочався мітинг на честь Дня Перемоги.

«Сьогодні вся Україна від Харкова до Львова святкує День Великої Перемоги. Сьогодні ми дякуємо ветеранам Другої світової війни за їх хоробрість і подвиги, які дозволили перемогти нацизм. Дорогі ветерани, тільки зараз ми розуміємо, що ви зробили для нас і для всієї України. Ви відвойовували кожен сантиметр нашої Батьківщини, безстрашно трощачи ворога, і 9 травня 1945 року ворог був переможений. Так і сьогодні ваші онуки і правнуки хоробрі, сильні і патріотичні, захищаючи наші рубежі на Сході України. Але головним словом сьогоднішніх днів має бути слово «мир». Я переконаний, що в Україні і в Харківській області буде мир, ми його прагнемо і обов'язково доб'ємося», - зазначив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, звертаючись до ветеранів.

Загиблих на фронті вшанували хвилиною мовчання, на їхню честь курсанти академії Національної гвардії України зробили салютні залпи.

Як зазначив керівник регіону, медаль 70-річчя Перемоги отримали близько 4 тис. ветеранів в Харківській області.

У церемонії покладання квітів взяли участь єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан УПЦ КП, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступники голови ХОДА Юлія Світлична, Марк Беккер, Вячеслав Аббакумов, т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, керівники структурних підрозділів ХОДА, територіальних органів міністерств та відомств України в області, представники дипломатичного корпусу, духовенства, ветерани Другої світової війни, громадськість.

Після огляду експозиції меморіального комплексу, ветерани та гості спустилися на нижню площадку, де для них показали святковий концерт. Ветерани змогли пригоститися польовою кашею і згадати події минулих років. Також перед головними героями свята виступили вихованці Солоницівського дитячого клубу «Орлятко»

Супроводжував Преосвященного єпископа Митрофана, клірик храму св. влм. і цілителя Пантелеймона ієрей Григорій Стасюк.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати