28 травня 2015

У Києві відбувся V з’їзд військових священиків

26 травня 2015 року, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, у столиці в актовій залі Київської православної богословської академії пройшов V з’їзд військових священиків Української Православної Церкви Київського Патріархату.

У роботі з'їзду взяли участь: голова Управління духовно-патріотичного виховання у Збройних силах та інших військових формуваннях України митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, заступник голови Управління протоієрей Димитрій Садов'як та 54 військових священника практично з усіх єпархій Київського Патріархату.

З благословення єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана у роботі V з'їзду військових священиків участь взяв клірик храму св. вмч. і цілителя Пантелеймона ієрей Віталій Стефаник.

З'їзд військових священиків також відвідали: т.в.о. директора Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України О. М. Щербінін; т.в.о. начальника Головного управління по роботі з особовим складом Збройних сил України капітан 1 рангу А. В. Коренько; заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ по роботі з особовим складом, начальник управління полковник О. М.Голоднюк; представники Збройних сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби.

Заслухавши та обговоривши доповідь голови Синодального управління духовно-патріотичного виховання у Збройних силах та інших військових формуваннях України митрополита Черкаського і Чигиринського Іоана учасники з’їзду вирішили:

1.Роботу Синодального управління духовно-патріотичного виховання у Збройних Силах та інших військових формуваннях України вважати задовільною.

2.Продовжувати та розширювати співпрацю зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України та силовими структурами.

3.Привести у відповідність з Положенням про службу військового духовенства (капеланську службу) у Збройних силах України та відповідно до вимог часу діяльність військових священників та Синодального управління духовно-патріотичного виховання.

4.Провести пошук і підготовку кандидатів на посади військових священиків.

5.Проводити всебічну душпастирську опіку та турботу військовослужбовців Збройних сил та інших військових формувань України в зоні проведення бойових дій.

6.Священикам, що співпрацюють зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України, додатково проводити дії направленні на пошук і збір інформаційних та речових матеріалів діяльності під час свого перебування у зоні бойових дій з метою формування історичної спадщини Церкви.

7.Встановити тісну співпрацю з Синодальним відділом соціального служіння і благодійності.

Рішення було прийняте шляхом відкритого голосування – одностайно.

Під час з’їзду присутні також заслухали звіти служіння військових священиків, обмінялися думками і пропозиціями стосовно подальшого розвитку служінь військових священиків.

за матеріалами Прес-центру Київської Патріархії

 

 

 
 

Рекомендуємо відвідати