17 червня 2016

День Тезоіменитства єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана

17 червня Православна Церква відзначає день пам’яті святителя Митрофана, патріарха Константинопольського, який також є днем тезоіменитства єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана.

З нагоди свята Преосвященний єпископ Митрофан очолив Божественну літургію у храмі святого великомученика і цілителя Пантелеймона м.Харкова, вул.Танкопія, 8а.

Його Преосвященству співслужили Преосвященні владики; СИМЕОН єпископ Дніпропетровський і Криворізький, АФАНАСІЙ єпископ Луганський і Старобільський, ФОТІЙ єпископ Запорізький і Мелітопольський та духовенство Харківської єпархії.

За богослужінням молилась велика кількість вірних, котрі прийшли розділити духовну радість зі своїм Архіпастирем.

По завершенні богослужіння владику Митрофана з днем тезоіменитства та днем народження привітали архієреї ,священнослужителі ,учасники АТО , волонтери та віряни. Усі бажали Архіпастирю міцного здоров’я, щоб Всемилостивий Господь дарував Свою всесильну допомогу на нелегкому і відповідальному шляху архіпастирського служіння.

Насамкінець владика Митрофан подякував всім за привітання, після чого було проспівано уставне многолітня.

Цього дня Преосвященний єпископ Митрофан отримав велику кількість привітань від духовенства і вірних Харківсько-Богодухівської єпархії, представників державної влади міста та Харківської області, силових структур, політичних і громадських діячів та інших поважних гостей.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати