17 червня 2017

День Тезоіменитства єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана

17 червня Православна Церква відзначає день пам’яті святителя Митрофана, патріарха Константинопольського, який також є днем тезоіменитства єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана.
 
З нагоди свята Преосвященний єпископ Митрофан очолив Божественну літургію у храмі святого великомученика і цілителя Пантелеймона м.Харкова, вул.Танкопія, 8а.
 
Його Преосвященству співслужили Преосвященнійші владики: єпископ Дніпровський і Криворізький СИМЕОН, єпископ Луганський і Старобільський АФАНАСІЙ, єпископ Запорізький і Мелітопольський ФОТІЙ та духовенство Харківської єпархії.
 
За богослужінням молилась велика кількість вірних, котрі прийшли розділити духовну радість зі своїм Архіпастирем.
 
Під час Божественної Літургії на Малому вході владика Митрофан за ревне служіння Церкві Божій  нагородив ієрея Василія Леп'яка, ієрея Івана Бобова та ієрея Івана Зюзіна правом носіння камилавки. Вітаємо отців з церковною нагородою та бажаємо многих і благих літ душпастирського служіння на ниві Христовій.
 
По завершенні богослужіння владику Митрофана з днем тезоіменитства та днем народження привітали архієреї ,священнослужителі, представники влади, волонтери та віряни. Усі бажали Архіпастирю міцного здоров’я, щоб Всемилостивий Господь дарував Свою всесильну допомогу на нелегкому і відповідальному шляху архіпастирського служіння.
 
Насамкінець владика Митрофан подякував всім за привітання, після чого було проспівано уставне многолітня.
 
Цього дня Преосвященний єпископ Митрофан отримав велику кількість привітань від духовенства і вірних Харківсько-Богодухівської єпархії, представників державної влади міста та Харківської області, силових структур, політичних і громадських діячів та інших поважних гостей.
 
 
 
 
 

Рекомендуємо відвідати