1 серпня 2018

Керуючий єпархією благословив присягу майбутніх офіцерів Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

29 липня 2018року, керуючий Харкывською єпархією благословив присягу майбутніх офіцерів Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Майже 1000 випускників факультету з підготовки офіцерів запасу за контрактом склали Військову Присягу на вірність Українському народові та отримали звання «молодший лейтенант запасу». 
Після прийняття присяги єпископ Харківський і Богодухівський МИТРОФАН благословив «молодших лейтенантів запасу» і окропив їх святою водою. Вітаючи молодих захисників, архіпастир побажав їм мужності та кріпості у несенні служби на благо українського народу.

Підтримати випускників прийшли батьки, рідні та друзі.
Випускники факультету пройшли навчання за 26 військовими спеціальностями і отримали військовий досвід від кращих викладачів та захисників Вітчизни.

Місяць до цього моменту майбутні офіцери провели на навчальному зборі, де на практичних заняттях закріплювали теоретичні знання з виконання службових обов’язків, пов’язаних з майбутньою військовою професією, поводженням зі зброєю, освоїли тонкощі експлуатації та обслуговування військової техніки. Акцент в роботі збору ставився на опануванні ними командирських навичок, порядку експлуатації та обслуговування військової техніки тощо. Робота збору проходила як в стінах університету, так і в інших військових частинах вишу.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати