6 листопада 2018

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан звершив чин освячення храму

05 листопада 2018 року єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан звершив чин освячення храму на честь Святителя Луки на території Військово-медичного клінічного центру Північного регіону та очолив першу Божественну літургію.

Біля храму владику зустріли і привітали: начальник шпиталю - Подолян Юрій Віталійович, лікарі, а також військовослужбовці, які проходять лікування.

Його преосвященству співслужили військові капелани та духовенство єпархії.

На богослужінні також був присутній  єпископ УГКЦ Василій (Тучапець).

"Цей лікувальний заклад є однією з найстаріших таких установ. Важко й підрахувати, скільки врятовано тут людських життів за майже півтора століття історії. З початком проведення антитерористичної операції харківські військові медики одними з перших почали надавати допомогу пораненим воїнам. Зараз медцентр можна назвати фронтовим госпіталем, ваш досвід переймають військові лікарі по всьому світі. Бажаю, щоб армійці до вас зверталися лише за консультацією, і нових професійних висот усім вам," – зазначив владика Митрофан.

З рук владики були вручені благословенні грамоти керівництву шпиталю та волонтерам, прихожанам та військовослужбовцям які допомагали в облаштуванні храму.

Теплі слова медикам у погонах також сказав єпископ УГКЦ Василій.

По закінченні вітальних слів  шпитальний капелан о. Ігор Маяк  подякував усім присутнім за молитовне спілкування та розділену духовну радість.

Під час відвідин шпиталю, владика Митрофан поспілкувався з пораненими бійцями та подякував за те, що ризикуючи своїм життям, вони відстоювали і відстоюють незалежність і суверенність нашої держави, обороняли і обороняють кордони нашої країни.

По завершенні Богослужіння пролунало урочисте многоліття Святійшому Патріарху Філарету, Преосвященнійшому Митрофану єпископу Харківському і Богодухівському, військовим капеланам, українським воїнам та всьому українському народові. 

 

 

 
 

Рекомендуємо відвідати