1 лютого 2019

Офіційно зареєстровано Православну Церкву України

Київська Митрополія Православної Церкви України, яка отримала Томос про автокефалію від Вселенського Патріарха, зареєструвала свій статут та завершила державну реєстрацію.

Дані про це у середу, 30 січня, були внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Засновником нової юридичної особи зазначається Помісний об'єднавчий собор Православної Церкви України, який відбувся в Києві 15 грудня 2018 року. Предстоятелем Православної Церкви України є Епіфаній (Думенко), Митрополит Київській і всієї України.

Церква отримала подвійну назву – Українська Православна Церква (Православна Церква України). Зокрема, згідно даних державного реєстру назва юридичної особи звучить так – Київська Митрополія Української Православної Церкви (Православної Церкви України).

Слід зауважити, що назва новоствореної Церкви дослівно повторює чинну назву УПЦ (в єдності з Московським Патріархатом), яка звучить так само – Київська Митрополія Української Православної Церкви, тільки без уточнення в дужках.

Як повідомляв ІРС, у грудні 2018 року Верховна Рада прийняла як закон проект № 5309, який вимагає змінити назву релігійних організацій, які входять до структури релігійного об'єднання, керівний центр якої знаходиться в державі-агресорі. Відповідно до релігієзнавчого висновку, підготовленого Міністерством культури України, на підставі прийнятого закону назву слід змінити УПЦ (в єдності з Московським Патріархатом), її єпархіальним управлінням та релігійним громадам.

 
 

Рекомендуємо відвідати