1 травня 2019

Офіцери та курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба відзначили Великдень

«Наша віра — боронить нашу душу. Наша духовна єдність – зміцнює нашу волю і бойовий дух» 
Питання національної єдності та національної ідентичності українського народу в умовах війни з російським агресором є ключовим. І сьогодні по-особливому сприймаються слова Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Петра Порошенка: «Наша армія — боронить нашу землю. Наша мова — боронить наше серце. Наша віра — боронить нашу душу». Це не пусті слова, це не гасла, а справжні глибинні поняття, складові нашої національної ідентичності, яку Український народ вже усвідомив та демонструє у протистоянні російському агресору. В цей непростий для країни час надзвичайно важливо зберегти нашу єдність, національний дух та віру! 
Як тут не згадати дуже знакові рядки одного з віршів Тараса Шевченка:
Борітеся – поборете,
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!
Отже, наша віра боронить нашу душу. І завжди у надзвичайно важливі моменти життя дуже хочеться відчути поруч Бога, зокрема під час Великодня. 
Духовні особи Харківської єпархії постійно перебувають пліч-о-пліч та в духовній єдності з військовослужбовцями нашого університету і допомагають нашим захисникам зцілювати душу та зміцнювати віру. І саме сьогодні, 28 квітня 2019 року, Єпископ Харківський і Богодухівський Високопреосвященніший Владика Митрофан долучився до того, аби офіцери та курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба знову відчули радість Світлого Христового Воскресіння та провів урочисте Великоднє богослужіння та освячення пасхальної трапези військовослужбовців університету та всіх бажаючих вірян на відкритому майданчику поблизу курсантської їдальні. А Великодня молитва Владики Митрофана створила справжню магію, проникнувши в кожне серце та доторкнувшись до кожної душі присутнього.
І в цей світлий святковий день звідусіль в університеті лунають один до одного щирі привітання:
Смакує паска на здоров'я,
І благодать іде з небес,
У день, наповнений любов'ю,
Радійте, бо Христос Воскрес!

Добро, мов сонце, землю обіймає.
Гімн перемоги лине із небес:
Радійте днесь! Хай серце вірить й знає –
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Старший офіцер відділу морально-психологічного забезпечення Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба

майор О.ПРОЦЕНКО
28.04.2019 року

 

 
 

Рекомендуємо відвідати