24 серпня 2019

У День Державного Прапора України курсанти першого курсу урочисто склали Військову присягу на вірність Українському народові

У Військовому інституті танкових військ Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” 23 серпня 2019 року у День Державного Прапора України курсанти першого курсу урочисто склали Військову присягу на вірність Українському народові. 
Дуже символічно, що саме сьогодні – у День Державного Прапора України, нещодавні школярі розпочали свою військову кар’єру та присягнули на вірність Українському народові.
Цього року в стінах славетного навчального закладу розпочали навчання майже сто курсантів-першокурсників, серед яких п’ятеро курсантів-продовжувачів військової династії. Близько двадцяти відсотків першокурсників мають власний бойовий досвід, отриманий у боротьбі із російським на сході України. Вперше за часів незалежності України, серед курсантів, які поступили на навчання до інституту склали Військову присягу на вірність українському народові не тільки хлопці, а й курсанти-дівчата.
Під час урочистостей курсантів-першокурсників та весь особовий склад інституту привітали: ректор Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” професор Сокол Євген Іванович 
і присутні почесні гості, які побажали курсантам здобувати знання, навчатися переборювати труднощі і бути гідними представниками Збройних Сил України. На завершення начальник інституту полковник Олександр Серпухов привітав першокурсників, які склали Військову присягу, зі знаковою подією в їхньому житті та особовий склад навчального закладу з молодим поповненням.
Зі святом усіх привітав творчий колектив 9-го гарнізонного будинку офіцерів із піснею “Як у нас на Україні”.
За доброю традицією, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан благословив та освятив першокурсників на добру ратну службу та успішне навчання.
По завершенню заходів особовий склад інституту пройшов урочистим маршем. Після чого керівництво навчального закладу зустрілося з батьками 
та рідними першокурсників, ознайомило їх із матеріально-технічною базою 
та умовами навчання у інституті.
Бажаємо курсантам бути завжди вірними Військовій присязі та всьому особовому складу інституту здоров’я, сил і натхнення!

 
 

Рекомендуємо відвідати