31 серпня 2019

450 першокурсників Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та Військового коледжу урочисто склали Військову присягу на вірність Українському народові

Присягати Українському народові – це честь і велика відповідальність

Сьогодні, 31 серпня, понад 450 першокурсників Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та Військового коледжу сержантського складу на міському Меморіалі Слави урочисто склали Військову присягу на вірність Українському народові.
Юнакам та дівчатам випала честь стати курсантами провідного видового навчального закладу, випускники якого зробили вагомий внесок у розбудову Збройних Сил України.
Вчорашні школярі та ліцеїсти, а сьогодні змужнілі та впевнені у своїх силах курсанти зробили свідомий вибір присвятити своє життя одній з найшляхетніших та шанованих українським суспільством професії – захисту Батьківщини.
Вступаючи до рядів захисників Батьківщини, юні «Кожедубівці» по праву стають спадкоємцями героїчних традицій, беруть на себе відповідальність за спокій своїх батьків, братів і сестер, рідних і близьких, за долі мільйонів громадян держави.
Привітати наймолодших «Кожедубівців» зі знаменною подією прибув заступник командувача з бойової підготовки – начальник управління бойової підготовки Командування Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Павло Зуєв, представники органів державної влади, місцевого самоврядування, керівники вищих навчальних закладів, ветерани Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил, ветерани військової служби та інші почесні гості.
«Надзвичайно важливим показником виховання батьками своїх дітей є те, що в непрості часи для Держави Україна вони вибрали професію її Захисників. Попереду важка військова служба! Попереду роки підготовки до неї в стінах славетного навчального закладу!», – зазначив під час виступу генерал-лейтенант Павло Зуєв.
За доброю традицією, після клятви на вірність Українському народові, єпископ Харківський та Богодухівський Митрофан благословив усіх першокурсників університету на славну ратну справу на захист Української держави та Українського народу. 
Статичний показ сучасної військової техніки та святкова концертна програма стали справжнім подарунком для всіх присутніх і цікавою своєрідною «родзинкою» урочистостей.
Бажаємо вам, шановні НАШІ першокурсники, терпіння та наполегливості у здобуванні знань для досягнення благородної мети – стати офіцерами Збройних Сил України!
У добрий шлях, «КОЖЕДУБІВЦІ»!

 
 

Рекомендуємо відвідати