22 вересня 2019

У ХРАМІ РІЗДВА ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ СЕЛА ГЛУШКІВКА ВІДСВЯТКУВАЛИ ПЕРШЕ ХРАМОВЕ СВЯТО ПІСЛЯ ПЕРЕХОДУ ДО ПЦУ

В день свята Різдва Пресвятої владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, 21 вересня 2019 року, на запрошення протоієрея Олега Усова, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив святкову Божественну Літургію у храмі Різдва Пресвятої Богородиці в селі Глушківка, Купянського району.
Перед входом до храму правлячого архієрея парафіяни зустріли із квітами та короваєм.

Його Преосвященству співслужили настоятель храму протоієрей Олег Усов ,настоятель храму св. вмч. і ціл. Пантелеймона м. Харкова та секретар єпархіяльного управління протоієрей Григорій Стасюк, настоятель Свято-Покровського храму м.Сватове протоієрей Дмитро Романків ,настоятель храму архістратига Божого Михаїла с.Руські Тишки (Удачино) та благочинний Харківського району протоієрей Андрій Лесик, диякон Володимир Пожидаєв та духовенство єпархії.

За богослужінням з Благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія військовий капелан та настоятель храму протоієрей Олег Усов за ревне служіння Церкві був удостоєний чергової священничої нагороди – права носіння хреста з прикрасами.

Після читання Євангелія архіпастир виголосив проповідь.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.

По завершенні Літургії єпископ Митрофан привітав парафіян із храмовим святом, відзначив жертводавців та парафіян благословенними грамотами, та закликав на всіх Боже благословіння.

В свою чергу настоятель храму від імені усіх парафіян подякував архіпастирю за довгоочікуваний візит та спільну молитву.

Завершилося богослужіння хресним ходом довкола храму з окропленням вірних святою водою.

Вихованці недільної школи привітали парафіян та гостей свята духовними піснеспівами.

 

 

 
 

Рекомендуємо відвідати