28 вересня 2019

Архієрейське богослужіння у день свята Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього

27 вересня Свята Православна Церква святкує велике Дванадесяте свято - Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього. Це свято особливе тим, що свята Церква виносить святий Хрест, прибраний в осінні квіти, покладаючи його на тетраподі, б'ючи доземний поклін та співаючи: «Хресту Твоєму поклоняємось, Владико, і святе Воскресіння Твоє славимо!» свя­тий Хрест Господній — це вічно живий символ безконечної Божої любові, символ Христової жертви, символ перемоги над смертю і дияволом, символ нашого відкуплення і спасіння. Від часу смерті на Хресті Сина божого Хрест став із дерева ганьби деревом найбільшої слави, став ключем, що відкриває нам Небо і робить нас дітьми Божими.

З нагоди колишнього храмового свята(храм був зруйнований у по воєнні часи 20ст.), єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив Божественну літургію в відновленому(освячений 2018 р ) храмі архістратига Божого Михаїла с.Руські Тишки (Удачино) Харківського району.
Його преосвященству співслужили секрктар єпархії прот. Григорій Стасюк , настоятель та благочинний Харківського району прот. Андрій Лесик,прот.Володимир Руденко та духовенство єпархії.

На запричасному стиху з повчальним словом до віруючих звернувся Владика Митрофан, в якому розповів про значення свята та про важливість шанування Хреста Господнього.

Наприкінці Богослужіння владика Митрофан привітав присутніх з великим християнським святом, закликавши на всіх Боже благословення.

Після завершення богослужіння духовенство та віряни звершили молебень та поклоніння Чесному Хресту Господньому на місці храму Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього, який був зруйнований у по воєнні часи 20ст

Хресту Твоєму поклоняємось Владико, і Святеє Воскресіння Твоє славимо!

Вітаємо причасників з прийняттям Святих Христових Тайн! Усіх православних християн щиро поздоровляємо зі святом Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього! Нехай Милостивий Господь подасть сил та терпіння кожному гідно нести свій власний хрест у житті та здобути Дари Царства Небесного!

 

 
 

Рекомендуємо відвідати