18 жовтня 2019

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан взяв участь в роботі дводенної міжконфесійної наради: "Формування стратегії Церков і релігійних організацій України в протидії ВІЛ/СНІДу"

Кожен з представників релігійних громад та громадських організацій має свій досвід та погляд щодо роботи в напрямку протидії ВІЛ/СНІДу і це посилює Стратегію, враховуються всі нюанси, які було виявлено за час втілення попередньої Стратегії.

Serhiy Dmytriyev: - «Діагноз людини повинен бути не критерієм моральності, а критерієм допомоги»

Dima Sherembei: - «Життя - це найбільш об'єднуючий фактор для всіх! Ми, як представники пацієнтських організацій дуже раді, що люди, які ходять до храмів, до мечеті, які моляться вдома, які сповідують абсолютно різні погляди, в певний момент, можуть стати та об'єднатися заради того, щоб життя стало більше!»

Єпископ Митрофан (Володимир Бутинський) Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан (ПЦУ)- «На цьому заході ми вирішуємо як підтримати людей духовно та як допомогти фізично. Я дуже радий, що відбуваються такі заходи, де ми можемо спільно, міжконфесійно прийти до спільного знаменника та допомогти людям, які цього потребують.»

Шейх Абдуль Карім (ДУМУ) - «Хочу висловити своє позитивне ставлення до того, що різні організації, конфесії, збираються за одним столом і обговорюють питання, які пов‘язані з вихованням суспільства. Допомога людям, які вже зіткнулися з проблемою ВІЛ/СНІДу, позитивно впливає на суспільство в цілому»

Anton Basenko - «Для мене, як представника спільноти людей, що вживають наркотики та як менеджера великого проекту пов’язаного з ключовими спільнотами в Україні, ця зустріч важлива для того, щоб нарешті, скажу прямо, проломити ту стіну заперечення проблеми, упередженого ставлення до людей з наших груп, стигми та дискримінації, невігластва, яке досі артикулюється, у тому числі, лідерами релігійних спільнот. Для мене важливо те, що я можу особисто говорити з представниками різних конфесій і доносити їм персонально,та навіть неформально, ідеї які змінюють їх світогляд та розуміння проблеми ВІЛ.»

 

 
 

Рекомендуємо відвідати