28 жовтня 2019

Священник Харківської єпархії благословив випускників льотного факультету Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба

25 жовтня 2019 року на майдані Свободи відбулася значна та незабутня подія – довгоочікуваний випуск лейтенантів льотного факультету Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

За багаторічну історію університет підготував не одне покоління льотчиків зі світовим ім’ям, але кожен випуск молодих лейтенантів – знакова подія в історії навчального закладу. Протягом останніх п’яти років з дня початку російсько-української війни багато випускників вишу боронили та продовжують боронити країну від ворога, а деякі з них ціною життя викарбували свої імена у новій героїчній сторінці історії університету. Тож сьогоднішнім молодим фахівцям є на кого рівнятися, дотримуватися високих взірців у своєму становленні в якості офіцерів.

Цього року близько дев’яноста  випускників поповнять військові часини Збройних Сил України. Серед них – троє випускників, які закінчили університет із золотою медаллю та дипломом з відзнакою, шість молодих лейтенантів – з дипломом з відзнакою. 31 випускник отримав класну кваліфікацію – ІІІ клас.

Успіхи молодих офіцерів було відмічено високими нагородами Міністра оборони України та командувача Повітряних Сил Збройних Сил України.

Після вручення дипломів з привітальним словом до випускників-авіаторів звернувся командувач Повітряних Сил Збройних Сил України  генерал-полковник Сергій Дроздов, в якому виразив переконання, що сьогоднішні випускники гідно представлять рідний навчальний заклад у військових частинах та візьмуть активну участь у справі розвитку та становлення могутньої авіаційної держави та за традицією, започаткованою п’ять років тому керівництвом Повітряних Сил Збройних Сил України і членом королівської родини принцом Майклом Кентським в ознаменування дружби та льотного братерства нагородив “Мечом дружби” кращого випускника льотного факультету лейтенанта Олексія ЖДЄДА

Кульмінаційною частиною заходу став виступ позаштатного підрозділу почесної варти університету. Військовослужбовців та гостей свята вразили виправка та майстерні вправи зі зброєю.

З благословіння преосвященнійшого Митрофана епископа Харківського і Богодухівського ПЦУ, секретар Харківської єпархії протоієрей Григорій Стасюк привітав випускників. Після вітального слова військовослужбовці та гості були окроплені Святою водою.

Традиційно, наприкінці святкування, відбулася хвилююча церемонія прощання офіцерів-випускників з Бойовим прапором університету та проходження урочистим маршем.

 
 

Рекомендуємо відвідати