30 жовтня 2019

У Харкові відзначили 75-ту річницю визволення України від нацистських загарбників

З благословіння керуючого Харківською єпархією єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана  ПЦУ, протоієрей Юрій Боратинець взяв участь у заході з нагоди 75-ої річниці визволення України від нацистських загарбників,  який відбувся 28 жовтня 2019 року на Меморіалі Слави в Лісопарку м.Харкова.

У траурній церемонії взяли участь, керівництво області та міста, ветерани, представники силових структур, духовенства, громадських організацій, підприємств та установ, жителі міста, студенти.

Присутні поклали квіти до пам'ятника Батьківщини-Матері і вшанували хвилиною мовчання загиблих під час Другої світової війни.

Довідка. День визволення України від фашистських загарбників відзначають щорічно 28 жовтня згідно з Указом Президента України від 20 жовтня 2009 року. Звільнення України від нацистських завойовників відбувалося силами чотирьох Українських фронтів протягом більш ніж півтора року - з січня 1943 року по жовтень 1944 року. Радянські Збройні Сили на території України здійснили 15 наступальних стратегічних і фронтових операцій, найбільш значущими з яких були Білгородсько-Харківська, Донбаська, Дніпровсько-Карпатська, Битва за Дніпро, Львівсько-Сандомирська та Східно-Карпатська. Остання операція завершилася 28 жовтня повним вигнанням окупантів з території України.

 
 

Рекомендуємо відвідати